školský rok 2013/2014

Koncert pre víťazov (jún 2014)

Pri príležitosti nášho historicky prvého víťazstva v súboji 16 škôl a získania pohára OH ŠZŠ v leviciach sme pre našich víťazov zorganizovali výchovný koncert. Oceneným zahral Alexander Gajdoš, víťaz celoslovenskej súťaže v hre na keyboarde. Poďakovanie a potlesk patril nielen víťazom, ale aj trénerke našich športovcov Mgr. Petre Lukáčovej.

Kremnica (25. jún 2014)

Dňa 25. júna 2014 sa žiaci 2. stupňa a Praktickej školy zúčastnili exkurzie do mesta Kremnica. Navštívili štátnu mincovňu, ktorú založil kráľ Karol I. dňa 17. novembra 1328. Mincovňa už takmer sedem storočí nepretržite vyrába mincové produkty, čo podnik radí medzi najstaršie podniky vo svete. Našim žiakom sa exkurzia veľmi páčila.

BOJNICE (24. jún 2014)

Spolu so žiakmi primárneho vzdelávania sme navštívili 24. júna 2014 zologickú záhradu v Bojniciach. Prežili sme krásne slnečné dopoludnie so sloníkmi, opicami, surikatami a pestrofarebnými vtákmi. Nikto sa nám nestratil , všetky zásoby jedla sme hravo zvládli a tak sme sa mohli radostne vrátiť domovcheeky

Praktická škola - rozlúčka (19. jún 2014)

Dňa 19. júna 2014 sme mali rozlúčkovú slávnosť s prvými absolventami praktickej školy. Sú to žiaci : Erika Šabová, Veronika Benčeková, Veronika Mravíková a Filip Lintner. Rozlúčili sa s nami folklórnym pásmom "Na gazdovskom dvore" , kde si zahrali svoje obľúbené postavy gazdu, gazdinej, starkej a dievok. Po poďakovaní žiakov a ich rodičov vedeniu školy a triednej učiteľke p. Márii Švarbovej nasledovalo prijemné posednie spojené s pohostením. Držíme Vám všetkým palce do ďalšieho života !

Záhradná slávnosť - Klasov (13.jún 2014)

Žiaci B, C variantu a Praktickej školy nasadli ráno 13. júna do autobusu a zamierili na Záhradné slávnosti do DSS Klasov. Pani riaditeľka, zamestnanci a klienti zariadenia nás milo privítali a usadili pod nádhernú veľkú lipu, kde bol príjemný chládok. Čakal nás bohatý program : ukážky plazov, stretnutie s políciou, Najzaujímavejšie pre deti bola ukážka výcviku policajného psa. V kultúrnom programe vystúpili aj naši žiaci s dvoma tančekmi. Klienti zariadenia zahrali divadelné predstavenie Pacho. Po bohatom pohostení začala diskotéka. Tešíme sa na stretnutie  o rok.

Deň krivých zrkadiel (10.jún 2014)

Cieľom celoslovenskej akcie Deň krivých zrkadiel je pozitívnym príkladom ovplyvňovať postoje verejnosti voči ľuďom s mentálnym postihnutím. Podujatia v Nitre sme sa zúčastnili aj my so žiakmi B variantu a Praktickej školy. Predstavili sme sa kultúrnym programom - tancom a hudobno - pohybovým pásmom. Na podujatí sme predávali naše výrobky z keramiky, tkané koberce a drobné darčekové predmety.

OLYMPIÁDA (5.jún 2014)

Dňa 5.júna 2014 sme sa zúčastnili 3. ročníka športovej olympiády v Leviciach, ktorá sa prvý krát uskutočnila na futbalovom štadióne. olympiády sa zúčastnilo 16 škôl Nitrianskeho kraja. Žiaci súťažili v atletických disciplínach : beh na 100 metrov, skok do diaľky, hod granátom a ľah - sed. Súčasťou olympiády bol už tradičke futbalový turnaj pre chlapcov a vybíjaná pre dievčatá. Chlapci svojimi výbornými výsledkami získali pre našu školu skvelé 1.miesto. Reprezentovali nás : Marek Benč, Emil Nováček, Mário Kotlár, Marek Kotlár a Tomáš Rafael.Naša radosť bola o to väčšia, že sme získali historicky prvé víťazstvo v športových súťažiach. So zlatými medailami a víťazným pohárom sme sa nadšene vrátili domov.

 

Medzinárodný klub žien v našej škole (19.máj 2014)

Našu školu 19.mája 2014 navštívili predstaviteľky IWCB . Do našej školskej kroniky napísali tieto slová : Bolo nám potešením absolvovať návštevu vo Vašej škole, obdivujeme prácu kolektívu pedagógov, odborníkov - všetkých, čo sa venujú deťom v tejto škole. Obdivujeme radostné prostredie, dobrú atmosféru a odborný prístup. Držíme palce do ďalšej náročnej ale veľmi prospešnej práce.

                                                                                                  členky charitatívnej komisie IWCB

Deň Matiek (14.máj 2014)

Dňa 14. mája 2014 sa uskutočnila v našej milej školičke na Slnečnej ulici besiedka ku Dňu Matiek. Naše deti z prípravného, prvého a druhého ročníka pod vedením pedagógov pripravili svojim mamičkám krásny kultúrny program zložný z básničiek, spevu a tanca. Na záver odovzdali svojim maičkám vlastnoručne vyrobené darčeky.

Minifutbal Nesvady (9.apríl 2014)

Dňa 9. apríla 2014 sme sa zúčastnili tradičného medzinárodného stretnutia v minifutbale v nesvadoch. Futbalový tím tvorili : Emil Nováček, Kristián Banda, Marek Benč, Marek Rafael, Mário Kotlár a Tomáš Rafael. Našimi súpermi boli žiaci zo špeciálnych škôl z Hurbanova, Nesvád, Zeleného Hája a Mosonmagyarovaru. Družstvá odohrali zápasy každý s každým. Výsledkom boli pre naše družstvo dve remízy a dve prehry, čím sme si vybojovali pekné štvrté miesto. 

Mesiac detskej tvorby (12.marec 2014)

Rok čo rok sa naši žiaci zúčastňujú výtvarnej súťaže profesora Karola Ondreičku Mesiac detskej tvorby. Dňa 12. marca 2014 sme boli pozvaní na 15. ročník Celoslovenskej vernisáže detských prác, kde si naši žiaci prevzali cenu za 2.miesto za  prácu Moje slovenské naj. Kolektívnu prácu vybrali z niekoľkých tisícok skvelých detskćh kresbičiek. Cenu získali naši žiaci : Perla Kotlárová, Diana Rafaelová a Marek Kotlár. Sme radi, že v našej škole máme takých šikovných a nadaných žiakov.Blahoželáme !

Vianočné prekvapenie (20. december 2013)

Kresťanský spolok v zastúpení p. Michalom Klučiarom obdaroval deti zo sociálne znevýhodneného prostredia vianočnými darčekmi. Naši žiaci : Miško Čapo, Jakub Valkovič, Samko Valkovič, Nikolas Fedorek, Miška Pondelová, Lenka Komárová, Filip Lintner, Lukáš Rosenberg, Paľko Kohajda a Dominika Bedová našli v balíčkoch hračky, oblečenie a hygienické potreby. Z darčekov mali deti radosť. Ďakujeme !

Vianočné pásmo  (18. december 2013)

Dňa 18: decembra 2013 žiaci našej školy pod vedením pani zástupkyne I. Skačanovej s názvom Štedrovečerná večera.Všetci herci oblečení v tradičných krojoch nám zahrali, ako sa v Tekovskom regióne slávia Vianoce, aké zvyky a tradície dodržiavame a zároveň sme si zaspomínali na našich predkov a časy dávnej minulosti. Po vystúpení si žiaci spolu so svojimi rodičmi a učitieľmi posedeli pri čaji, vianočnom pečive v príjemnej predvianočnej atmosfére.

Bratislava - Vianočné trhy (december 2013)

Na pozvanie MŽP SR v Bratislave sme strávili príjemné dopoludnie v átriu budovy MŽP na charitatívnych vianočných trhoch. Akcie sa zúčastnili žiaci : Michaela Pondelová, Richard Eliáš, Erika Šabová a Dominik Szikonya, ktorého výtvarná práca bola vybraná ako motív na vianočné pozdravy ministerstva, za čo bol odmenení hodnotným vecným darom. Hostia a zamestnanci ministerstva mali možnosť si vybrať z veľkého množstva vianočných dekorácií, ktoré vyrobili učitelia a žiaci našej školy.

Prehliadka tvorivosti (3.december 2013)

V aule UKF Nitra sa 3. decembra uskutočnil 12. ročník prehlidky tvorivosti žiakov špeciálnych škôl a zariadení nášho regiónu, na ktorom vystúpili aj žiaci B variantu z našej školy. Vzácnym hosťom tohto podujatia bol nitriansky primátor Jozef Dvonč, ktorý ocenil talent žiakov špeciálnych škôl a poďakoval sa im za mimoriadne emotívny zážitok.

Slávnostné ukončenie projektu  (21.- 25.október 2013)

V októbri 2013 sa v našej škole konalo záverečné projektové stretnutie v rámci medzinárodného projektu celoživotného vzdelávania Comenius Regio. S našimi priateľmi s Poľska sme súťažili vo volejbale, florbale, slalome na kolieskových korčuliach, lezenia po lezeckej stene a kolobežkovaní v družstvách. Okrem týchto súťažných disciplín sme sa venovali aj hipoterapii a workshopom na odborné projektové témy. Pre všetkých pedagógov bol projekt veľkým prínosom. Obohatili sme náš školský vzdelávací program o nové atraktívne športy, zaviedli sme v škole nové športové krúžky a tradíciu športovo - rekreačných podujatí. Fotografie si môžete pozrieť TU

Comenius Regio Wegrow (2013)

Naši pedagógovia v rámci projektu Comenius Regio už druhýkrát navštívili družobnú školu v poľskom meste Wegrow. Projekt s názvom "Benefity v škole a v regióne kreatívnym spôsobom" je zameraný na šport a nové športové aktivity. Počas týždňového pobytu sa naši pedagógovia naučili nové športy ako ringo, palant, zopakovali si pravidlá a metodiky hádzanej, florbalu a stolného tenisu. Program projektu bol zameraný aj na turistiku a spoznávanie najkrajších miest Poľska.Absolvovali aj nožstvo zaujímavých workshopov.Projektový týždeň sme ukončili športovým turnajom a zmerali sme si sily s poľskými kolegami vo florbale, ringu, hádzanej, futbale a stolnom tenise. Domov sme si priniesli diplomy, medaily a naša škola získala víťazný pohár.